Keni uri por nuk doni të shëndosheni? Konsumoni banane

258

Ju ka ndodhur të hani një vakt të
shpejtë dhe të ndiheni sërish të uritur pas 20 minutash? Herën tjetër, hani një
banane.

Bananet janë të pasura me niseshten
rezistente, një karbohidrat i shëndetshëm që ju mban të ngopur për një kohë të
gjatë dhe përshpejton metabolizmin.

Një banane mesatare, jo e
pjekur mirë, do t’ju japë 12.5 gramë NR, më shumë se shumica e ushqimeve të
tjera.

Bananet e
pjekura mirë kanë 4.7 gram, mjaftueshëm për t’ju mbajtur të ngopur deri vaktin
e ardhshëm. Për vaktin e ardhshëm, ju sugjerojmë petulla me banane.