Karrota, parandalon kancerin

501
Karrota është një ndër perimet që njihet për vetitë e shëndetshme në organizmin tonë. Sipas studimeve më të fundit rezulton se prania e vitaminës A, karota është mike e syve dhe mëlçisë. Specialistët që analizu”an karotën arritën në përfundimin se “perimja mrekullibërëse parandalon kancerin dhe diabetin. Studimi i Universitetit të Stanfordit doli në përfundimin se përbërësi beta karoten ul rrezikun e diabetit Tip 2 dhe parandalon kancerin, por edhe shumë sëmundje tjera
Sigal