Kafe + cigare = kombinim fatal për zemrën

897
Sigal

Kafja me cigare është kombinimi më i përsosur për shumicën e njerëzve, por ky kombinim mund të jetë i dëmshëm, thonë studimet e bëra së fundmi.

Shkencëtarët kanë zbuluar se kafja dhe cigaret ndikojnë në shëndetin e zemrës dhe bëhen faktor rreziku.

Secila prej tyre mund t’i rritë problemet me artere dhe në përgjithësi me sëmundje të zemrës.

Pas eksperimenteve dhe testimeve të ndryshme me dhjetëra njerëz, hulumtuesit kishin zbuluar se ekziston një rritje e madhe e ngurtësisë arteriale te pjesëmarrësit që pinë kafe dhe cigare njëkohësisht.

Ekspertët shëndetësorë kanë bërë thirrje të keni kujdes, posaçërisht nga pirja e duhanit, pasi që njihet si diçka që shkakton shumë komplikime shëndetësore.