Ja si ndikojnë ushqimet djegëse në organizmin tuaj

359
Sigal

Kur vjen puna tek të ngrënit shëndetshëm, ushqimet djegëse kanë një sërë cilësisht pozitive dhe negative. Ka nga ata që thonë se ushqimet djegëse ndikojnë në produktivitetin gjatë ditës dhe shpejtojnë metabolizmi, por ka edhe të tjerë që thonë se këto ushqime shkaktojnë refluks në stomak. Duhet theksuar se të dyja këto pohime janë të vërteta, por nëse ju jeni persona që nuk keni probleme me stomakun nuk duhet të shqetësoheni për problemin e refluksit.

‘Woman’s Health’, në një artikull dedikuar këtij grupi ushqimesh, thekson se ka disa të mira që vijnë nga produktet me shije djegëse, por gjithsesi duhet treguar kujdes nga konsumi i tyre. Nëse deri tani i keni shmangur për një arsye serioze, vazhdoni ta bëni.

Më poshtë do ju rendisim disa nga të mirat që vijnë nga konsumi i këtyre ushqimeve:

Ndikojnë në shpejtimin e metabolizmit, duke ju ndihmuar me humbjen në peshë

Të largojnë mendjen nga ëmbëlsirat

Ndikojnë në problemet fizike që mund të keni nga një sëmundje e caktuar duke e qetësuar trupin

Ndikon në rregullimin e sistemit imunitar

Ul simptomat e depresionit