Kanella është një produkt që ka një rol të veçantë në luftën kundër mikrobeve, duke stabilizuar nivelin e sheqerit nëgjak. Disa nga efektet e saj janë;
Parandalon gjakderdhjen
Koagulimi i pllakave të gjakut është proces normal, i ciliparandalon gjakderdhjen, por problemi shfaqet nëse trombocitet grumbullohen së tepërmi. Substanca “Cinnamaldehyde” nga kanellaparandalon koagulimin e tepërt përmes aminoacideve nga membrana e trombociteve.
Kundër mikroorganizmave
Efekti i kanellës kundërmikrobeve po ashtu është i fortë. Mundet të parandalojë shfaqjen dhe përhapjen e baktereve, si dhe të kërpudhave. Në disa teste ishte vërtetuar se kanella kishte më shumë ndikim në parandalimin e përhapjes së mikrobeve sesa ilaçet.
Stabilizon nivelin e sheqerit në gjak
Aftësia e kanellës në stabilizimin e nivelit të sheqerit në gjak mundet t’ju ndihmojë personave, që vuajnë nga diabeti, tipi 2. Vetëm gjysmë lugë kanellë në ditë, mesatarisht e ul nivelin e sheqerit në gjak për 20 për qind.