Infeksionet e veshit të mesëm, kujdes diellin

342

KËSHILLA/ Rritja e temperaturave paralajmëron shtimin e rasteve. Si të mjekoheni pa ndihmën e mjekut. Ja moshat më të prekura

Ardhja e stinës së nxehtë paralajmëron shtimin e rasteve të infeksioneve të veshit të mesëm. Arsyet duhen kërkuar te temperaturat e favorshme, të cilët krijojnë kushte për zhvillimin dhe përhapjen e baktereve të ndryshme patogjene, që çojnë në shfaqjen e këtyre infeksione. Otiti i mesëm akut është një term që përdoret për të përshkruar mahisjen e veshit të mesëm. Veshi është njëra prej shqisave, i cili i regjistron sinjalet akustike, tingujt, zërat, zhurmat. Shkalla e infeksionit varet nga gjendja e organizmit në momentin e prekjes nga mikrobet (ulja e rezistencës së organizmit), nga virulenca (forca) e mikrobit për të shkaktuar sëmundje, por dhe nga gjendja patologjike e nazofaringut (hundë-fyt).

Shkaqet

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf