Infarkti i miokardit, shenjat që duhet të shqetësojnë femrat

432
Sigal

Janë pikërisht njerëzit me shëndet “perfekt” që goditen papritur nga atakët kardiak

Vdekjet për shkak të infarktit janë ende të shumta. Pjesa më e madhe ndodhin sepse njerëzit nuk i dallojnë shumë mire simptomat. Simptoma me e njohura e infarktit është dhimbja e madhe ne pjesën e gjoksit, e cila zgjat më shumë se 10 minuta. Keni përshtypjen se kraharori apo gjoksi bllokohet dhe ju shtrëngon. Kjo dhimbje mund të zgjate gjatë ditës por edhe gjatë natës. Ajo mund të kalojë gjithashtu edhe tek krahët (sidomos tek krahu i majtë), tek qafa apo edhe deri tek stomaku. Tek femrat simptomat e një infarkti mund të jenë pak të ndryshme nga ato tek meshkujt.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf