Ilaçi i artritit që po jep rezultate të shkëlqyera kundër Covid-19

189
Sigal

Një ilaç, i cili po përdoret për të trajtuar artritin, duket se po jep rezultate edhe në kurimin e Covid 19. Sipas studimeve më të fundit, ky medikament i artritit ul vdekjet te të moshuarit në 2 të 3 e rasteve.

Ilaçi i quajtur Baricitinib në kombinim me remdesivirin reduktoi kohën e shërimit dhe përmirësoi rezultatet klinike për pacientët me infeksion COVID-19 krahasuar me trajtimin vetëm me remdesivir.

Ilaçi i artritit reumatoid baricitinib mund të bllokojë hyrjen virale dhe të zvogëlojë vdekshmërinë në pacientët me COVID-19, sipas hulumtimit nga një ekip ndërkombëtar i koordinuar nga studiues nga Karolinska Institutet në Suedi. Gjetjet, të botuara në revistën Science Advances, mbështesin vazhdimin e provave klinike të rastësishme në vazhdim.

Ilaçi ka funksione të dyfishta dhe vepron duke ndërhyrë në proceset inflamatore të sistemit imunitar si dhe duke penguar drejtpërdrejt hyrjen virale.