HIPERTENSIONI, ja disa rregulla për të mos nxitur sëmundjen

545
Sigal

Rregullat për të mos nxitur sëmundjen e Hipertensionit

1-Stresi krijon një dominante në sistemin nervor, e cila shton prodhimin e adesteronit në veshka, e për pasojë çon në ngushtimin e enëve të gjakut dhe shfaqjen e hipertensionit.
2-Personat me hipertension duhet të kenë kujdes gjate dimrit, për shkak të së ftohtit, por dhe luhatjeve të theksuara të temperaturave.
3-I ftohti ngushton enët e gjakut dhe rrit tensionin.
4-Prandaj këtyre pacienteve u rekomandohet të jenë korrekt në marrjen e ilaçeve
dhe të kenë kujdes me menyrën dhe stilin e jetës.
5-Të semuret duhet të eliminojne daljet ne ditet shume të ftohta, te dalin
vetem gjate orëve të ngrohta dhe të vishen mirë.