Gjithçka që ju duhet të dini për Pankreatitin akut dhe kronik!

1458

Patologjitë e pankreasit, të kurueshme, por dhe fatale për jetën e njeriut

Pankreatiti është një inflamacion i pankreasit (një nga organet e sistemit të tretjes). Ai zhvillohet kur enzimat tretëse që pankreasi juaj prodhon që të tresë ushqimin, ngjiten tek vetë pankreasi. Ekzistojnë dy lloje të pankreatitit – akut (e cila vjen papritmas dhe zakonisht është jetëshkurtër) dhe kronik (një gjendje e vazhdueshme që vazhdon për vite me radhë). Pankreatiti, veçanërisht forma akute, mund te jetë një gjendje serioze, dhe pothuajse gjithmonë shkakton dhimbje abdominale të moderuar deri në të rëndë.

Simptomat e pankreatitit

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf