Flini me flokë të lagur? Mos e bëni më, ja arsyeja…

388
Sigal

E keni dëgjuar shpesh nga familjarët se asnjëherë nuk duhet që të flini me flokët e laguar, pasi jeni të predispozuar për tu ftohur. Por në të vërtetë nuk është kjo arsyeja pse ju nuk duhet të flini, pasi keni bërë një dush.

Të gjithë duhet të kujdeseni për shëndetin e flokëve, që të evitojmë çdo problem me këputjen e tyre.

Kur flokët janë të lagur, janë më delikatë dhe më të rrezikuar për t`u këputur. Lëvizjet gjatë gjumit mund të shkaktojnë dëmtime te flokët. Lagështia në lëkurën e kokës, e kombinuar me këllëfin e jastëkut, jo gjithmonë të pastër, mund të shkaktojë shtimin e baktereve, gjë që mund të ketë pasoja jo të mira për shëndetin.