E thonë studiuesit: Lani dhëmbët 3 herë në ditë, ul rrezikun e…

224
Sigal

Personat të cilët lajnë dhëmbët të paktën 3 herë në ditë kanë 8 përqind më pak shanse që të preken nga diabeti.

Ky është rezultati i studimit të ri nga një qendër në Korenë e Jugut.

Ndërkohë për personat që vuajnë nga inflamacioni i mishrave të dhëmbëve, periodontitis, kanë 9 përqind më shumë shans për tu prekur nga diabeti.

Ndërkohë për femrat që i lajnë dhëmbët 3 herë në ditë kanë 15 përqind më pak për tu prekur.

Inflamacioni luan një rol shumë të rëndësishëm tek diabeti, siç është dhe rasti i periodintitis.

Mugesa e higjenës orale mund të shkaktojë inflamacion kronik që kontribuon në zhvillimin e dy tipeve të diabetit.

Rezultati i studimit të universitetit të mjekësisë në Seoul e cila u publikua në gazetën Diabete Journal.

Ata analizuan të dhënat mjekësore të 188 mijë personave, ku 17.5 përqind kishin probleme me mishrat e dhëmbëve.