E thonë mjekët, të bësh gjumë një orë gjatë ditës ndikon pozitivisht në shëndetin tuaj

435
Sigal

Të flesh për një orë në mesditë rezultoi në uljen e niveleve të presionit të gjakut me një mesatare prej pesë pikësh, një efekt të ngjashëm

Ekspertët thanë se kjo mund të çojë në një reduktim të madh në rrezikun e sulmit në zemër.

“Gjumi i mesditës duket se ul nivelin e presionit të gjakut në të njëjtën madhësi si ndryshimet e tjera të jetesës, për shembull, reduktimi i kripës dhe alkoolit mund të sjellë uljen e nivelit të presionit nga 3 në 5 mm” deklaroi hulumtuesi Dr Manolis Kallistratos. Kështu të bësh gjumë gjatë ditës rezulton me përfitime të shumta shëndetësore.