Dhimbjet e kraharorit, ja cilat janë shkaqet e vërteta

738

KUJDES! I vetmi që mund të përcaktoj shkakun e vërtetë të dhimbjes suaj është mjeku

Zakonisht dhimbja e gjoksit është diçka e cila nuk mund të injorohet dhe gjëja e parë që na shkon në mendje është një atak në zemër. Por duhet të dimë të gjitha shkaqet që mund të japin dhimbje gjoksi. Ajo mund të lidhet me probleme në mushkëri, ezofag, muskulaturë, brinjë, nerva etj. Disa nga këto situata mund të kërcënojnë edhe jetën dhe disa janë probleme të lehta. Më poshtë do të renditen shkaqet më të shpeshta të dhimbjeve të gjoksit.

Problemet kardiake:

– Angina: bllokimi i enëve të gjakut që furnizojnë zemrën me oksigjen dhe lëndë të tjera të nevojshme shkakton dhimbje, por jo dëmtim të përhershëm të zemrës. Dhimbja mund të përhapet drejt krahut të majtë, supit, nofullës apo shpinës.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf