Çfarë duhet të dini kur dhimbja e gjinjve nuk sinjalizon tumor

529
Sigal

Mjekët rendisin dy lloje dhimbjesh, ciklike dhe jo ciklike. Si t’i dalloni nga njëra tjetra dhe kur nevojitet trajtimi

Dhimbja e gjoksit (mastalgjia) është ankesa më e shpeshtë e grave e lidhur me gjoksin; rreth 70 për qind të grave përjetojnë dhimbje në gjoks në ndonjë moment gjatë jetës së tyre. Dhimbja e gjoksit mund të paraqitet në njërin ose në të dy gjinjtë ose në zonën nën sqetull. Ashpërsia e dhimbjes së gjinjve dallon nga një femër te tjetra; mesatarisht 15 për qind e femrave kërkojnë trajtim. Dhimbja e ashpër e gjoksit zakonisht nuk është e lidhur me kancerin e gjirit. Megjithatë femrat të cilat përjetojnë ndonjë abnormalitet në gjoks, përfshirë dhimbjen, duhet të konsultohen me mjekun.

Ka dy lloje të dhimbjes së gjinjve: ciklike dhe jo ciklike.

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf