Alergjia e lëkurës, ja si ta trajtoni gjatë stinës së verës

729

INTERVISTA/ Flet për “Telegraf” Dr. Kleita Elezi, mjeke alergologe në Poliklinikën e Specialiteteve Nr. 3

Stina e verës shoqërohet me shtimin e numrit të rasteve me dermatitin alergjik, dermatitet e kontaktit dhe ekzemës atopike. Fëmijët janë kontingjenti që shfaq më tepër probleme dhe mjekët tërheqin vëmendjen dhe të tregohet kujdes, në mënyrë që sëmundja të trajtohet në kohë. Në verë ndodh që sëmundja të shfaqet apo të kronicizohet për shkak të disa faktorëve që ndikojnë në acarimin e sëmundjes. Të tillë janë disa alergjenë, të cilët mund të sjellin deri te keqësimi. Por se çfarë janë dermatitet, si shfaqen ato, kush janë moshat më të rrezikuara, si bëhet diagnostikimi dhe çfarë duhet të bëni për të mos pasur një lëkurë të irrituar i shpjegon në një intervistë për Suplementin Shëndetësor, Dr. Kleita Elezi, mjeke alergologe në Poliklinikën e Specialiteteve Nr. 3.

Doktoresha çfarë janë dermatitet?

për më tepër lexoni Gazetën Telegraf