6 arsye pse duhet të hani një vezë në ditë

582
Një iniciativë e përbashkët mes Universitetit të Harvardit dhe Tongji Medical College solli krijimin e një projekti studimi i cili do të shqyrtonte marrëdhënien ndërmjet konsumimit të vezëve dhe rritjes së supozuar të rrezikut të sëmundjeve kardiovaskulare. Në fund të fazës së hulumtimit, është konstatuar se ngrënia e një vezë në ditë nuk do e rrisë rrezikun e sëmundjeve koronare të zemrës ose goditjet në tru. Përveç kësaj, ky zakon i shëndetshëm ndihmon për të reduktuar mundësinë e hemorragjive në tru deri në 25%. Tani që prova të pakundërshtueshme kanë hedhur poshtë mitin e përmbajtje të kolesterolit të dëmshëm në vezë, vëmendja duhet të zhvendoset të përqëndrohet tek përfitimeve që ato ofrojnë.
Rritja e sistemit imunitar- Sistemi imunitar fiton më shumë nga konsumi i vezëve. Vitamina A, vitaminë D dhe folate janë kontribuesit kryesor dhe siguron që sistemi imunitar të forcohet për t’i bërë ballë çdo sëmundje apo virusi.
Përmirësimi i cilësisë së lëkurës– Vitamina A punon me Biotin dhe selenin për të ofruar një paketë të plotë për mbrojtjen e lëkurës. Vitamina A ndihmon për të riparuar dhe për të përmirësuar gjendjen aktuale të lëkurës. Biotin kryesisht siguron që lëkura të ruajë lëndët ushqyese të saj. Selenium vepron si vija e parë e mbrojtjes
Niveli i lartë i vitaminës B2 dhe përmbajtjes Biotin gjetur në vezë ndihmojnë për të siguruar një mirëfunksioim të organizmit nga ana tjetër, Vitamina A dhe vitaminë B2 gjithashtu posedojnë aftësinë për të përmirësuar shëndetin.
-Vitamina B2 rrit formimin e qelizave të kuqe të gjakut.
Forcimi i kockave– Vitamina D dhe fosfori i sigurojnë vezës këtë avantazh të veçantë. Përveç kësaj, fosfori gjithashtu përforcon funksionet e membranës qelizore.
Mban mëlçinë shëndetshëm– Një nga përbërësit më të fundit që do të hyjë në listën e vitaminave të njeriut është choline. Në krahasim me burimet e tjera të ushqimit, vezët të sigurojë një përqindje më të lartë choline. Kjo karakteristikë unike ndihmon për funksionimin e shëndoshë të sistemit të organeve të mëlçisë.
Sigal