Zgjedhjet e 25 prillit/ Komisioni i Posaçëm përzgjedh 53 kandidatët për organet drejtuese të KQZ-së (Emrat)

335
Sigal

Ditën e sotme në ambientet e Kryesisë së Kuvendit është zhvilluar mbledhja e parë e Komisionit të Posaçëm Parlamentar, ngritur me Vendimin nr. 50/2020 të Kuvendit për shqyrtimin dhe përzgjedhjen e kandidaturave për organet drejtuese të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ).

Mësohet se të pranishëm në mbledhje ishin kryetari i Komisionit, Damian Gjiknuri, anëtarët e komisionit  Adnor Shameti, Alket Hyseni.

Oerd Bylykbashi, me cilësinë e të dërguarit të posaçëm të partive parlamentare të dala nga zgjedhjet e përgjithshme 2017.

Po ashtu kishte edhe përfaqësues të shumicës parlamentare si deputeti Myslim Murrizi dhe Edmond Stojku, po ashtu edhe përfaqësues të Pakicës Parlamentare.

Pasi shqyrtoi të gjitha aplikimet për organet drejtuese të KQZ, Komisioni ka vendosur unanimisht kualifikimin e 52 aplikantëve dhe skualifikimin e 17 prej tyre, për arsye të mosplotësimit të kritereve ligjore të përcaktuara në Ligjin 10019, datë 29.12.2008 , i ndryshuar “ Kodi Zgjedhor i Republikës së Shqipërise”.

Komisioni gjithashtu vendosi të kryejë seanca dëgjimore me kandidatët e kualifikuar, që do të zhvillohen  në ambientet e Kuvendit në dt 29-30 shtator 2020.

Lista me kandidaturat që i plotësojnë kriteret për pozicionet e Komisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve; Nënkomisionerit Shtetëror të Zgjedhjeve; Komisionit Rregullator; dhe Komisionit të Ankimimeve dhe Sanksioneve

 1. Admir Drago KOMISIONER + rregullator + KAS
 2. Agim Paskali rregullator + KAS
 3. Agron Haxhimihali KOMISIONER + nënkomisioner + rregullator
 4. Agron Sulshabanaj KAS
 5. Arben Xhiku KOMISIONER + rregullator
 6. Arben Isaraj KAS
 7. Ardjan Myslimaj KOMISIONER + rregullator
 8. Arens Çela rregullator + KAS
 9. Behar Zeneli rregullator
 10. Besnik Maho KAS
 11. Bledar Skënderi KOMISIONER
 12. Drita Avdyli KOMISIONER + rregullator
 13. Dritan Çaka KOMISIONER + rregullator + KAS
 14. Elona Bano rregullator
 15. Elvin Lako KOMISIONER + rregullator + KAS
 16. Elvis Çefa nënkomisioner + rregullator + KAS
 17. Emiliano Braho rregullator + KAS (skualifikohet për rregullator)
 18. Esmir Rringaj KAS
 19. Fatmir Tafaj KAS
 20. Farie Osmani KAS
 21. Florian Beqiraj rregullator + KAS
 22. Gentian Rumano KAS
 23. Haki Mustafa KOMISIONER + nënkomisioner + rregullator
 24. Halil Hyseni KOMISIONER
 25. Helga Vukaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS
 26. Hysen Osmanaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS
 27. Ilirjan Rusmaili KOMISIONER + KAS
 28. Ilirjan Celibashi KOMISIONER
 29. Ilirjana Nano rregullator
 30. Irena Nino KAS
 31. Irsa Ruçi KOMISIONER + rregullator
 32. Ismail Tafani KOMISIONER + nënkomisioner
 33. Iva Nathanaili rregullator+ KAS
 34. Kamerion Salillari rregullator + KAS (skualifikohet për rregullator)
 35. Klement Zguri rregullator
 36. Koli Bele KOMISIONER + KAS
 37. Kristaq Kume rregullator
 38. Laureta Bregasi rregullator + KAS
 39. Lealba Pelinku KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS
 40. Ledio Braho KAS
 41. Lefterie Luzi Lleshi KOMISIONER + rregullator + KAS
 42. Leonard Gremshi rregullator + KAS
 43. Lindita Tako rregullator + KAS
 44. Mimoza Canaj KAS
 45. Muharrem Çakaj KOMISIONER + nënkomisioner+ rregullator + KAS
 46. Odeta Berberi rregullator
 47. Odeta Seferaj KAS
 48. Petrit Çano KAS
 49. Redinela Beqiraj KAS
 50. Sali Shehu KOMISIONER
 51. Sokol Bana KOMISIONER + KAS
 52. Spiro Maliqi rregullator + KAS
 53. Theodhor Sollaku rregullator + KAS