Zgjedhjet e 14 majit/ Prurje të reja në parlament, ja deputetët që do të largohen

122
Sigal

Brenda kësaj jave 5 deputetë do të dorëzojnë mandatin ,që të mund të regjistrohen si kandidatë për kryetarë bashkie pranë KQZ-së të hënën.

Partia Socialiste do të sakrifikojë vetëm dy ligjvënës për të provuar fitore lokale në Shkodër dhe në Gramsh.Rriskun më të madh e ka marrë Benet Beci i cili po ngulmon të fitojë një bashki të cilën socialistët nuk e kanë fituar kurrë. Por largimi i tij risjell në skenë Ilir Beqajn. Ai do të marrë një biletë nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve për t’u rikthyer në Kuvend, sepse është kandidati i 4-t më i votuar. Ky rezultat e la jashtë parlamentit në vitin 2021, ku Beqaj u bë i vetmi drejtues politik qarku i PS-së që nuk siguroi dot karrigen e tij.

Në qarkun Shkodër do të ketë ndryshime deputetësh edhe nga Partia Demokratike.