Ylli Manjani: Becchetti ka dhe dy gjyqe të tjera me qeverinë “Rama”. Makthi nuk ka mbaruar

81

Ish-ministri Ylli Manjani shprehet se biznesmeni Fanccesko Becchetti ka fituar 109 milionë euro nga qeveria “Rama” për mbylljen e televizionit, por këto nuk janë proceset e vetëm.

Manjani shprehet se janë dhe dy gjyqe të tjera në arbitrazh mes biznesmenit italian dhe qeverisë “Rama”, fitimi i të cilave mund të rëndojë buxhetin e shtetit.

“Vendimi për të dënuar Shqipërinë me 109 milionë është për mbylljen e televizionit. Ende nuk ka përfunduar çështja e Hidrocentralit…! Me ç’duket nuk i kemi punët mirë as me atë çështje. Një tjetër shumë të majme mund të detyrohemi të paguajmë edhe prej atij procesi… Ka përfunduar gjykimi për koncensionin e mbetjeve dhe Albanian Beg duket se ka fituar arbtirazhin. Ende nuk e dimë sa është detyrimi!!”,- deklaron Manjani.

Postimi i plotë i Ylli Manjanit:

Makthi financiar “Bechetti” nuk ka mbaruar, për fat të keq…!

Bechetti ishte një tre procese Arbitrazhi me shtetin Shqiptar. Njëri për kontratën e koncensionit të Hidrocentralit të Kalivaçit, tjetri për prishjen e kontratës së mbetjeve me Albanian Beg dhe, tjetri për Televizionin Agon Channel.

Vendimi për të dënuar Shqipërinë me 109 milionë është për mbylljen e televizionit.

Ende nuk ka përfunduar çështja e Hidrocentralit…! Me ç’duket nuk i kemi punët mirë as me atë çështje. Një tjetër shumë të majme mund të detyrohemi të paguajmë edhe prej atij procesi…

Ka përfunduar gjykimi për koncensionin e mbetjeve dhe Albanian Beg duket se ka fituar arbtirazhin. Ende nuk e dimë sa është detyrimi!!

Janë edhe dy vendime dënimi që priten të shtojnë detyrimin për të paguar.

Makth i vërtetë!

E gjitha kjo si rezultat i vendimeve të gabuara të qeverisë dhe të institucioneve të shtetit!

Këto çështje janë alarm i madh jo vetëm financiar, por edhe juridik e ekonomik në vend.

Shtimi i kontratave të koncensionit dhe PPP-ve tregon se administrimi i pasurisë publike gjendet në rrisk shumë të lartë.

Cilësia e dobët e negocimit dhe e përmbajtjes së kontratave të lidhura e ka vënë shtetin në kushte shumë të pafavorshme.

Asnjëherë nuk u dëgjua ky argument!