Xhaferri: Censi, Kosova për 24 orë nxjerr të dhënat paraprake, Shqipëria 7 muaj mban peng rezultatin!

38
Sigal

Në përfundim të mbylljes së procesit të regjistristrimit të popullsisë në Kosovë, Kreu i Agjensisë Statistikave, Avni Kastrati, u shpreh së në Kosovë janë regjistruar rreth 1.6 milionë qytetare rezidentë dhe rreth 600 mijë qytetarë janë regjjstruar në diasporë.

Në mes të muajt Korrik ai konfirmoi se del rezultati i plotë i regjistrimit të popullsisë, një proces që mesa e kam ndjekur ka qenë transparent.

Ndërkohë në Shqipëri censi ka përfunduar që në 24 Nëntor të 2023 dhe ende sot INSTAT dhe qeveria nuk e kanë një shifër se sa shqiptar kanë mbetur në atdhe.

Kjo është skandaloze, e paprecedentë dhe dëshmi e një shteti të marrë peng në çdo qelizë nga një megalloman.

Mbajtja peng e censit është për të fshehur dramën e madhe të shpopullimit dhe krimin elektoral të 14 Majit.

https://www.facebook.com/776478497/posts/pfbid02Eu7i14Q3gb8yRangrJRLjrwRYgApZSKpCKkDtk5AZURc4pYvWj7B4ujMcqG7VKB7l/?