Velina është shoqëruese e prezantuesit

400
Sigal

Velinë ose showgirl është një shoqëruese e prezantuesëve apo moderatorëve në programe televizive, llotari kombëtare, mbrëmje gala me qilim të kuq apo evente të tjera të mëdha që kanë nevojë për folës.

Velinat shoqëruese janë zakonisht vajza të reja të veshura në mënyrë tërheqëse, sinë të kërcejnë disi dhe nuk para flasin, por vetëm buzëqeshin. Disa prej tyre arrijnë të zhvillojnë kariera televizive, kurse të tjerat shpesh bëhen stjuardesa në linjat ajrore.

Në raste të rralla velinat janë meshkuj, të cilët thërriten “velini”. Meshkujt që bëjnë këtë profesion janë shumë mendjehapur dhe mentalitet të ccliruar nga paragjykimet.

Marrë nga 27.al