Tritan Shehu: Bullgaria bën atë që duhej të bënte Rama e Qeveria e tij

155
Sigal

Bullgaria dje zyrtarisht ka kerkuar qe Shqiperia te ndahet nga MV ne procesin e integrimit e celjen e negociatave.
Bullgaria, qe nderkaq deklaron mos heqjen e shpejte te vetos ndaj MV, desheron keshtu te shkarkoje nga vetja cdo pergjegjesi qe mund t’i atribuohet asaj si pengese per celjen e negociatave per vendin tone.
Ndersa Qeveria jone vetem hesht!
Kur duhej te ishte ajo qe ta kishte kerkuar kete skjarim prej vitesh, gje te cilen ja kemi kerkuar ne vazhdimesi.
Sepse integrimi europian nuk eshte nje proces kolektiv, ai eshte individual i vendeve aspirante, ne baze te standarteve te permbushura nga secili.
Dhe me keq akoma, Rama nepermjet “Ballkanit te hapur” vucician kerkon ta fuse vendin ne spirale edhe me te rrezikeshme kondicionimi, jo vetem me MV, por dhe me Serbine, duke rrezikuar keshtu afat gjate procesin tone te integrimit europian.
Konkluzioni vjen natyrshem:
Rama kerkon te pengoje procesin e integrimit, sepse ai dhe sistemi qe po nderton eshte i pa pranueshem per ate ambjent europian.
Autokratet nuk mund te bashkejetojne me demokracine perendimore.
Prandaj Rama tenton te na coje aty ku autokratet mbijetojne, ne Lindje!