Shezai Rrokaj: Protesta e studenteve shenjē emancipimi, po e nxjerr shoqërinë shqiptare nga përgjumja

631
Sigal

Shezai Rrokaj:

1) Protesta e studenteve shenjē emancipimi që po e nxjerr shoqërinë shqiptare nga përgjumja.

2) Kërkesat e studentëve janë të drejta. Mjafton që Qeveria të japë një PPP për të përmirësuar kushtet e Arsimit të Lartë, siç u ka dhënë PPP oligarkëve gjithandej.

3) Qeveria kishte rënë në letargjinë e sukseseve imagjinare, duke u verbuar përballë realitetit të zymtë të arsimit shqiptar.

4) E vetmja rrugë: të veprojë pa ngurrim si gjithë vendet rrotull nesh. Të garantojë 5% të PBB-së për arsimin ku arsimi i lartë dhe kërkimi shkencor të marrin 2% të buxhetit.