Qeveria e rilindjes vazhdon me koncesionet dhe lë pas dore menaxhimin e dy fatkeqesive natyrore

262
Nga Faslli Zholi
Shqipëria ka hyrë në një vit me dy ngjarje ,një të lënë pas ,dhe një të asaj ,zgjedhore:
E para menaxhim i keq qeverisjes,kuptohet dy fatkeqesitë natyrore ,si tërmeti dhe pandemia,dhe më e keqja e së keqes ka qënë ,shfrytëzimi i bujshëm nga qeveria e rilindjes,në vënien në kontroll,që kjo sndodhi ,por u bë e kundërta,vazhduan vjedhjet ,korruptive ,në tendrat,konçesionet,sikur të ishin e të jenë pronat e ministravet ,rilindas.Kjo ka qënë,si dhe është e dukshme nga çdo qytetar e organizma ,sondazhe financiare ,botërore ,që këto kanë ndikuar keqas për shtresat në novojë dhe në tërësi shoqerinë shqipëtare.
Pa pyetur për hallet problemet e të varfërve ,se i thonë fjalës s’pyet i ngopuri për të uriturin.
Shtrohet pyetja për qeveritarët ,ku po e shpini Shqiperinë ? Pergjigja është e marrë nga mos përmbushja e premtimeve.Ku janë 300,000 vënde pune që u premtuan ” zero ” ,ajo që pamë ishin 500,000 të larguar.
Po më e keqja e së keqes ,është vrarë shpresa e të rinjve ,ka ikur “truri” i shoqërisë, që secili e ka dhe e kemi të qartë!
Ne kemi hyrë në fushatën zgjedhore ,Rama kërkon një mandat të tretë ,me të vetën e ka bukur ,se nuk ka përfunduar e nja dy gjëra pa vjedhur dhe pastaj ikën pa përgjegjësi, as politikë as ligjore sic ikën ministrat rilindas e lanë, dhe valixhen me vete kuptohet!
Dua të bëj një pyetje o popull ,mos prisni të bjerë gjë nga qielli për të gjithë ,por ejani ti ndëshkojmë me votë publike ,e demokratike se në të kundërt siç ka thënë Çajupi sa ishte gjallë “Shqipërinë e mori turku i vu zjarrë ,Shqipëtar mos rri po duku Shqipëtarë”.
Prandaj dua t’ju inkurajoj dhe t’ju tërheq vëmendjen kujdo për mirë.
Mendoni , fëmijët ,mendoni Shqipërinë,atdheun tonë të përbashkët matanë e me këtë anë të kufijve ,të bëhemi bashkë,të mbrojmë e zhvillojmë Shqipërinë , shtëpinë tonë të përbashkët ,duke ju vënë shqelmin padrejtësive ,për këdo që ka qeverisur e do të qeverisë nëse gabon ndaj shqipëtarëve.Mundesia më e mirë është 25 prilli për të ndalur dorën vrastare të pushtetit qëndror e atij lokal ,që vjedh shpëdoron dhe aq më keq bë presion ,me 20 milekshin e vjetër të ndihmës ekonomike që merr,
dilni në masivitet dhe votoni për veten jo për gllabëruesit . Shqipëria në plan të parë,
Urime,dhe fitore Shqipëri!
Sigal