Protesta dhe përplasja e demokratëve në PD, Meta: Nuk fitohet me polici dhe as me procedura

105
Sigal

Presidenti Ilir Meta ka deklaruar se pamjet në protestën para selisë së Partisë Demokratike nuk dihet t’i shohë asnjë shqiptar.

Në një intervistë për Tv 21 në Maqedonine e Veriut, Meta tha se për shkak të udhëheqjes opozitare, në vend krijohet një tension i till.

Ilri Meta: Për fat të keq aktualisht është një situatë që nuk e meriton asnjë qytetar në Shqipëri për të parë ato pamje. Asnjë anëtar i Partisë Demokratike, një parti e cila është shumë e rëndësishme për vendin tonë pasi është partia e parë produkt i demokracisë dhe i pluralizmit, por njëkohësisht është forca kryesore lëvizëse për të ndryshuar regjimin komunist, me merita të jashtëzakonshme në proceset demokratizuese, euro-atlantike të Shqipërisë. 25 prillit të kaluar. Për shkak të kësaj udhëheqjeje opozitare, nuk po themi opozita, se opozita meriton respekt në tërësinë e saj, që nuk jep një zgjidhje qytetare, demokratike, sipas statutit të tij, por provokon një tension të tillë dhe që pretendon në forma policore të imponojë një autoritet që nuk e ka. Sepse në demokraci autoriteti fitohet me votë. Konfirmohet me votë. Nuk fitohet me polici dhe as me procedura. Cdo krizë politike ka vetëm zgjidhje politike. Zgjidhja është vota.