Prof. Dr. Tritan Shehu: Vjosa, park kombëtar!

160
Sigal

/Gazeta TELEGRAF

Mbështes me të gjitha energjitë dhe forcën këtë projekt shumë të rëndësishëm, jo vetëm për Qarkun e Gjirokastrës, por dhe shumë më gjerë! Ne fakt, ashtu si tha dje në Përmet dhe ambasadori Soreca, ky duhet konsiderusr një projekt evropian, me vlera të veçanta, jo vetëm mjedisore, por dhe në zhvillim të një pasurie të madhe të kontinentit tonë. Një projekt i tillë i madh duhet realizuar me mbështetjen e BE-së, së bashku me Greqinë, e cila i ka kushtuar një rëndësi të veçantë pjesës së “lindjes” së Vjosës me kanionin unik të saj. Vetëm qeveria shqiptare nuk paraqit asnjë program e projekt serioz, nuk merr asnjë masë mbrojtëse, veçse vazhdon dëmtimin e kësaj pasurie të pallogaritshme natyrore.