Prof.Dr.Tritan Shehu: Vetem spekullime e pa pergjegjshmeri, qe rrezikon jeten e shendetin e qyterareve

181
Sigal

Ministria e shendetesise deklaron para pak se jane vaksinuar 400 mije persona deri tashit.
Spekullim ky:
— Se pari nuk behet fjale per te vaksinuar, por per nje doze te aplikuar. Vaksinimi kerkon dy doza.
—Se dyti vaksinimi i plote i Shqiperise kerkon mbi 5 Milion doza, pra jemi shume larg.
—Se treti nuk eshte e vertete as per 400 mije doza. Sipas observatorit britanik sot jemi ne 13,6 doza per 100 banore, shume larg mezatares europiane kjo.
— Se katerti del pyerja: per cfare vaksinash behet fjale? Per ato te pa certifikuara, per ato te skaduara, apo per te dyja bashke, gje per te cilen nuk ipet asnje pergjigje serioze dhe e argumentuar.
—Dhe se gjashti pse nuk deklaron sa nga keto doza vaksinash jane te certifikuara nga EMA apo FDA?
Vetem spekullime e pa pergjegjshmeri, qe rrezikon jeten e shendetin e qyterareve, gje qe na ka cuar ne “majat” e Botes me mbi 10 mije humbje jete nga Covid deri tashti.