Prof.Dr.Enver Bytyçi: Standarti që i bënë të pakërnaqur shqiptarët me znj.Kim

103
Sigal

Ambasadorja Kim ka te drejte dhe ben mire qe mburret me presidentin Wilson per shqiptaret, por ua ndalon demokrateve te mburren me Sali Berishen dhe arritjet e kesaj partie ne 30 vitet e pluralizmit ne vendin tone. Nga ana tjeter kurre nuk ua mohoi socialisteve qe te mburren me diktatorin dhe diktaturen! Perkundrazi ndihemoi qe eksponentet e saj te rriten ne funksione deri te numri dy i shtetit dhe te dekorohen edhe nga Departamenti i Shtetit! Eshte ky lloj standardi qe i ben te pakenaqur shqiptaret me zonjen Kim, por jo me SHBA-te! Prandaj nese ajo ankohet per krijimin e frymes se mosbesimit duhet qe kete ankesa t’ia adresoje ambasadorit amerikan ne Shqiperi! Askush ne kete vend nuk ka kontribuar per ta denigruar autoritetin e Amerikes ne Shqiperi sa vete ambasadoret amerikane! Dhe kjo ka ndodhur, sepse ata nuk perfaqesojne Departamentin e Shtetit sa perfaqesojne lobet qe i mbeshtesin ne emrimin e tyre ambasador! Une shpresoj qe kete status ta lexoje dikush qe perfaqeson dhe e do me shpirt Ameriken per te kerkuar ne Uashington qe te korrigjohet praktika e emerimit te ambasadoreve ne Shqiperi!