Prof. Dr. Afrim Krasniqi: Deputetët e inkriminuar janë sponsorizim nga liderët politikë

555
Politologu Prof. Dr. Afrim Krasniqi, drejtor i Institutit të Studimeve Politike, në intervistën për gazetën “Telegraf” shpjegon se politika jonë është gjithnjë e tensionuar dhe konfliktuale, jo për problemet që shqetësojnë qytetarët, por sepse kjo buron nga marrëdhënia midis politikës dhe burimeve, ku klane dhe persona duan pushtetin, për të kontrolluar këto burime. Ndaj, shtohen të varfrit dhe pakësohen politikanët e varfër. Pasoja, pohon Prof. Dr. Krasniqi, është se “Shqipëria sot nuk ka shoqëri qytetare, vota e fjala nuk kanë vlerë”. Prof. Krasniqi thotë se deputetët e inkriminuar janë emërimi dhe sponsorizimi personal nga vetë lideri politik. Duke u shprehur për reformat, Prof. Krasniqi shprehet se “Qytetari që nuk ka faturë në rrugë, arrestohet, kurse politikanët e korruptuar që gjenden me shumicë në parlament imunizohen”. …
Këto dhe të tjera përgjigje mund ti lexoni në intervistën e plotë për gazetën Telegraf…
Sigal