Presidenca publikon emrat që kanë aplikuar për vendin vakant në Kushtetuese

310
Sigal

Institucioni i Presidentit të Republikës ka publikuar emrat e juristëve që kanë shprehur interes për tu zgjedhur anëtarë të Gjykatës Kushtetuese, për shkak të përfundimit përpara kohe të mandatit të ish-gjyqtarit

Njoftimi i Presidencës:

Pas përfundimit të afatit të aplikimit për vendin vakant gjyqtar në Gjykatën Kushtetuese, “Vakancë e parakohshme”, e krijuar për shkak të përfundimit përpara kohe të mandatit të ish-gjyqtarit, zotit Besnik Muçi, procedurë kjo e rishpallur me Dekretin nr. 11364, datë 22.11.2019, të Presidentit të Republikës, rezulton se kanë aplikuar shtetasit e mëposhtëm:

  1. Zoti Altin Binaj
  2. Zoti Artan Spahiu
  3. Zoti Dedë Kasneci
  4. Zoti Eugen Papandile
  5. Zoti Gentian Mete
  6. Zoti Sergjio Mazreku
  7. Zoti Sinan Tafaj
  8. Zonja Sonila Bejtja
  9. Zoti Shaqir Hasanaj
  10. Zonja Zhaklina Peto

Lista me aplikantët e mësipërm, së bashku me dokumentacionin e dorëzuar do të përcillen menjëherë pranë Këshillit të Emërimeve në Drejtësi për verifikim dhe vlerësim sipas ligji

I pyetur në lidhje me perspektivën e rifillimit të dialogut Prishtinë-Beograd, Vuçiç përsëriti qëndrimin se situata mbetet e paqartë për aq kohë sa Kosova nuk ka një qeveri dhe as vendim për anulimin e tarifave 100 për qind për produktet serbe.