Prag ndeshje, Vuçiç letër të hapur me arsyet e mos ardhjes në Tiranë

269
Përmes një letre të hapur të botuar në disa media serbe kryeministri serb Aleksandër Vucic deklaron se nuk do të vijë sot në Tiranë.
“Serbia dhe Shqipëria vitin e kaluar kanë punuar shumë për mirëkuptim të ndërsjellë dhe krijim të kontakteve të rregullta që kontribuojnë për një bashkëpunim më të mirë politik dhe ekonomik mes dy vendeve. Ne kemi filluar të flasim për projekte të mëdha dhe të rëndësishme, të tilla si ndërtimi i autostradës Nish-Durrës hekurudhore Beograd-Podgoricë-Shkodër-Tiranë. Unë besoj se Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, me pritjen e studentëve më të mirë serbë ka dërguar një mesazh të rëndësishëm jo vetëm për popullin tonë, por edhe në të gjithë botën. Në përputhje me rrethanat, dhe për shkak të politizimit të jashtëzakonshëm të një ngjarje sportive, pas disa bisedave telefonike me kryeministrin Rama, kam vendosur të mos për të udhëtuar në Elbasan. Si Kryeministër i Republikës së Serbisë dënoj fuqishëm sulmin e huliganëve nga tifozët shqiptarë ndaj lojtarëve tanë dhe bëj thirrje autoriteteve shqiptare të garantojnë siguri të përpara, gjatë dhe pas ndeshjes.Lojtarët tanë duan fitore, por, para së gjithash, unë do të luftoj për emblemën dhe flamurin e Serbisë– thuhet në letrën e Kryeministrit Serb.