Sigal

Nga Prof.Dr. Tritan Shehu

Mbas afer 6 vite qeverisje mburet sepse paskan riparuar disa Qendra Shendetesore, kur kjo eshte detyre e pa nderprere e shtetit. Por nuk thote asgje per faktin qe buxheti i shtetit per shendetesine eshte vetem 2,2 % te GDP, i nevelit Afrikano Qendror ky. Dhe cudite nuk kane fund, ka harruar “shendetesine falas” tashme qe mbi 50% e shpenzimeve per ate mbulohen nga pagesat direkte te popullesise! Nuk permend qe mjeket sot jane nje “specie ne zhdukje”, 1 per 1000 banore, ndersa mjeket e familjes po ngelin vetem nje kujtim. Dhe keshtu e keshtu me radhe me specialistet, periferine etj, deri sa kemi arritur te renditemi te fundit ne Europe per “kujdesin ndaj pacientit”. Por ne dicka jemi te paret, ne vleren e PPP korruptive e gllaberuese te fondeve!