PD, votat përfundimtare të kandidatëve dhe mandatet sipas qarqeve

182
Procesi i numërimit të votave për kandidatët e Partisë Demokratike, deputetë në legjislaturën 2021-2025 është drejt përfundimit.
Sigal

Kandidati më i votuar në rang kombëtar është kryetari i Partisë Demokratike Lulëzim Basha, me rreth 14 mijë vota, ndërsa herësi është thyer vetëm nga kandidati i Elbasanit, Luçiano Boçi.

Numërimi ka përfunduar në 10 qarqe dhe është drejt fundit në Tiranë dhe Durrës. Për shkak të formulës zgjedhore shumë kandidatë në listë kanë marrë një numër të konsiderueshëm votash. Për shembull Agron Kapllani, kandidat për të djathtën, mori mbi 9 mijë vota, por nuk e theu herësin për t’u ulur në Kuvend.

Rezultatet sipas qarqeve janë: