PD, Tabaku: Në 2016-ën, miqtë e Ramës morën rreth 52 miliardë lek, ndaj s’ka para për investime, fermerët dhe punësimin

419
Sigal

Gazeta
Telegraf/

Deklaratë e deputetes së Partisë Demokratike, Jorida Tabaku

E vetmja
shpresë e Edi Ramës për të mbajtur pushtetin, janë paratë e krimit dhe
korrupsionit. Kjo duket qartë në realitetin që po kalon vendi
sot.  Ashtu si hashashi këtë vit është thelluar dhe korrupsioni. Miqtë
e Ramës vazhdojnë të jenë përfituesit kryesorë të buxhetit të shtetit.

Vetëm gjatë vitit 2016, nga janari deri në
shtator 14 kompani me lidhje miqësore, politike dhe klienteliste me Edi
Ramën kanë përfituar  407 kontrata me vlerë  rreth 52 miliard
lekë.  Ky rekord për 9 muajt e parë të vitit, ka arritur vlerën që kishte
vjet gjatë gjithë vitit.

Nga 2013 e deri më sot 14 kompani me lidhje me
Edi Ramen, kanë përfituar 1208 kontrata me vlerë  totale 135 miliard e 368
milionë lekë. Çdo tender, çdo konçesion jepet vetëm për miqtë. Nuk ka më grante
për fermerët, nuk ka më ndihmë sociale, nuk ka më shkolla e rrugë e as
mbështetje për punësimin. Vetëm tendera për miqtë e fasada.

Me këto para mund  të paguheshin në një vit 55 mijë të papunë.
Me këto para mund të paguhej në një vit 200 mijë familje në ndihm
ë ekonomike. Por, Edi Rama ka vendosur që këto para t’ua japë miqve dhe
klientëve t
ë tij.
Çdo ditë ankohet para fermerëve se nuk ka para
për t’u dhënë subvencione të cilat vetë ua premtoi kur u mori votën.

Çdo ditë ankohet se nuk bën dot investime, se
nuk ul dot taksat, por siç duket për miqtë e oligarkët pranë pushtetit e ka
gjetur mënyrën.

Prioriteti i Edi Ramës nuk janë investimet, nuk
janë të papunët, nuk janë të sëmurët, nuk janë të pamundurit, nuk janë fermerët.
Prioritet i Ramës është sigurimi i parave për vete, miqtë dhe klientët e tij. Edi
Rama shpreson se me paratë e siguruara nga korrupsioni dhe krimi të blejë vota
dhe të sigurojë pushtete. Shqipëria do të jetë më mirë pa Edi Ramën.