Pas shumë kohësh në heshtje rishfaqet Donald Trump, ish-Presidenti i SHBA sulmon…

69
Sigal

Ish-presidenti amerikan reagoi ndaj vendimit të rrjetit social Facebook për të vazhduar pezullimin e llogarive të tij. Trump tha se ishte një turp për të gjithë vendin dhe se kompania duhet të vuajë pasojat.

Trump dërgoi një deklaratë për mediat në të cilën kritikoi ashpër vendimin e kompanisë për të mos e lejuar atë të rimarrë llogarinë, raporton the Guardian.

“Ajo që ka bërë Facebook, Twitter dhe Google është një turp i plotë për të gjithë vendin. Presidenti i Shteteve të Bashkuara është privuar nga liria e fjalës, sepse të çmendurit e majtë radikalë kanë frikë nga e vërteta, por ajo do të dalë në dritë, më e madhe dhe më e fortë se kurrë më parë”, thuhet në deklaratën e ish-presidentit të Shtetet e Bashkuara.

Ai vuri në dukje se qytetarët e Shteteve të Bashkuara nuk do të mbështesin vendime të tilla.

“Njerëzit e vendit tonë nuk do të ngrihen për këtë! Këto kompani të korruptuara të mediave sociale duhet të paguajnë çmimin politik dhe asnjëherë nuk duhet të lejohemi të shkatërrojmë sistemin tonë zgjedhor”, tha Trump.

Facebook i pezulloi llogarinë më 7 janar, një ditë pasi mbështetësit sulmuan Kongresin amerikan. Kompania më pas njoftoi se mesazhet shkelnin rregullat e Facebook dhe promovonin një “gënjeshtër të madhe”.