Panariti nxjerr bllof Bushatin

355
Edmond Panariti, Deputet i LSI, gjatë fjalës së tij në Kuvend u shpreh se, qëndrimi i Shqipërisë lidhur me nismat apo rezolutat që prekin çështjet izraelito palestineze ka qenë konsistent. Ky qëndrim ka qenë i materializuar me votë asnjëanëse. Kështu u votua edhe gjatë postit tim si ministër i jashtëm. Në Nëntor 2012 në votën për statusin e vëzhguesit të Palestinës, Shqipëria ishte mes 41 vendeve që abstenuan, përkundrejt 138 votave pro dhe dy kundër ShBA dhe Izraeli. Ky është qëndrimi konsistent i Shqipërisë”, tha Panariti.