Panariti në Devoll: “Ne synojmë t’i japim 5 % buxhetit për bujqësisë dhe të bëjmë zero taksat për bujqësinë dhe për fermerët”

405
Ministri i Bujqësisë njëherazi kandidat në listat për deputet në qarkun e Korçës ka vijuar me takimet elektorale me banorët e Devollit për të biseduar për problematikat dhe shqetësimet e tyre. Pjesa më e madhe e tyre merret me bujqësinë dhe blegtorinë.
“E di që ka pakënaqësi për sa i përket përfituesve nga skemat e subvencioneve në bujqësinë. Synojmë t’i japim 5 herë më shumë këtij sektorit dhe t’i bëjmë zero taksat për bujqësinë, për fermerët”, është shprehur Panariti në takim.
Ministri ka ndarë me ta shqetësimin për mungesën e tregjeve për të shitur prodhimin bujqësor dhe blegtoral dhe për mbrojtjen e prodhimit në pikun e shitjes se tij. Nga bisedat me ta janë nxjerr mësime të vlefshme dhe këto LSI i ka përfshirë në programin qeverisës.
“Fondet për bujqësinë nuk kanë qenë aq sa do të kishte nevojë ky sektor. Për këtë arsye menduam një skemë kreditimi nëpërmjet fondin e garancisë për të mundësuar kredite me interes të ulët. Kërkojmë bashkëpunimin me ju për t’iu përgjigjur në kohë problematikës që mund të hasim nga shitja e imputeve bujqësore, fara fidane pa garanci të cilësisë së tyre Blegtoria ka një sfidë përsa i përket çmimit e qumështit, djathit i cili ka nevojë për subvencionim për të kompensuar çmimin e ulët i shitjes. Prodhimet tona duhet të dominojnë tregun tonë dhe të arrijnë tek konsumatori”, tha Panariti.
Sigal