Panariti: Garancitë sovrane nuk funksionojnë, dështoi me BERZH-in në kohën kur isha ministër

308
Sigal

Edmond Panariti, ish-ministri i Bujqësisë, nuk është optimist për efektivitetin e garancisë sovrane prej 100 milionë dollarësh, që qeveria u ka ofruar bankave për mbështetjen e biznesit me kredi.

Në një intervistë për TvT, në emisionin “Në Fokus”, Panariti solli shembullin e dështimit të një garancie 100 milionë euro të ofruar nga BERZH-i, gjatë kohës kur ai ishte ministër.

“Kjo nuk ka funksionuar në kohë normale. Kur kam qenë anëtar i qeverisë ne patëm një granci sovrane nga BERZH-i që shkonte 100 milionë euro, që të financohej bujqësia. Nuk ndodhi asgjë dhe atëherë bujqësia prodhonte. Kjo nuk gjeneroi, jo më tani në një situatë kur bizneset nuk prodhojnë dhe nuk kanë si ta shlyejnë një kredi. Këto skema, pavarësisht dëshirës së mirë, nuk ndihmojnë”, tha ai.

Panariti: Garancia sovrane nuk funksionon, ka dështuar me kreditë e BERZH-it në situatë normale

Panariti: Garancia sovrane nuk funksionon, ka dështuar me kreditë e BERZH-it në situatë normale

Gepostet von Tv T am Freitag, 17. April 2020