Organizata Botërore e Shëndetsisë: Covid-19, grip i zakonshëm

309
Sigal

OBSH, pasi shërbeu për 3 muajë si dordoleci I terrorizmit të njerzimit duke e futur botën në mjerim, deklaroi më në fund se virusi do të jetojë me njerzimin. Ndërkohë, qeveria shqiptare planifikon të rikthejë izolimin e popullsisë, nga frika e protestave


Dritan Shano
: Organizata Botërore e Shëndetësisë shërbeu si dordoleci i terrorizimit të njerëzve

Organizata Botërore e Shëndetësisë, pasi shërbeu si dordoleci i terrorizimit të njerëzve për 4 muaj, duke shkaktuar dëme faktike të paimagjinueshme ekonomike, sociale dhjetëra fish më të larta se dëmet e imagjinuara shëndetësore të Covid-19, del dhe thotë se virusi nuk do largohet asnjëherë. Po mirë, mo ju të OBSH, dhe ju politikanë qelbësira që zhytët botën në mjerim, po cili virus nga 370 trilionë viruse që kemi në trup, pasi është shfaqur, është larguar ndonjëherë nga jeta jonë? Virusi kur shfaqet, nuk largohet më, por mbetet ndër ne. Dhe transmetohet brez pas brezi, si dije genetike e çdo njeriu. Çdo virus vjen me sherr në këtë botë. Zihet me qelizën. Në këtë sherr fillestar, ka njerëz që humbin edhe jetën. Por në fund fiton gjithmonë qeliza. Gjatë këtij sherri krijohet rezistenca, imuniteti i njeriut. Virusi, gjithnjë humbet, zbutet, bëhet shtëpiak, i vlefshëm për jetën, më pas bën sherre të vogla por asgjë më shumë se kaq. Intepretimi i Covid-19, sikur ky është i ndyshëm nga viruset e tjerë, që në fillim nuk ishte shëndetësor, por ishte politik. Rezultatet e këtij “interpretimi” vetëm sa kanë filluar të shpalosen, por të gjitha ato kanë të bëjnë me kufizimin e lirive dhe mundësive të individit, duke minimizuar rezistencën e njerëzve ndaj vënies së tyre nën kontroll politik, ekonomik, shëndetësor dhe dixhital, përmes zvogëlimit të kontaktit mes njerëzve, varfërimit ekstrem dhe përkeqësimit të shëndetit imunitar të tyre.