Orban paralajmëron sllovakinë për rrezikun nga George Soros

556
Sigal

Orban paralajmëron Sllovakinë kundër George Soros në një shfaqje televizive

Kryeministri hungarez e cilësoi Sorosin si “një spekulator financiar të rrezikshëm”.

Kryeministri hungarez Viktor Orban paralajmëroi Sllovakinë kundër ndikimit të financuesit amerikan George Soros, të cilin ai e quajti “një spekulator i rrezikshëm financiar”. Ai po fliste në emisionin “V Politike” të 24 qershorit, transmetuar nga kanali privat i lajmeve TA3, në të cilin ai diskutoi çështjen me homologun e tij sllovak Peter Pellegrini. Shumë njerëz në Hungari në organizatat joqeveritare punojnë në dobi të Sorosit, ndërsa financuesi dhe filantropisti i SHBA është një rrezik për sigurinë kombëtare hungareze, komentoi Orban. Sa i përket ligjeve të miratuara në Hungari dhe kritikuar jashtë vendit, Orban tha se qëllimi i kabinetit të tij ishte të arrinte transparencë në financimin e OJQ-ve. Pelegrini reagoi duke thënë se transparenca e financimit të OJQ-ve në Sllovaki gjithashtu duhet të rritet. Ai madje pranoi se edhe Sllovakia do të forcojë ligjet dhe rregulloret e duhura. Sa i përket krizës së vazhdueshme të migracionit, Orban deklaroi, siç citohet nga gazeta e TASR, se ekziston një marrëveshje midis vendeve të V4 në adresimin e çështjes.”Ne po e mbrojmë veten kundër migracionit. Ne kemi një identitet të fortë kulturor që nuk kemi ndërmend të heqim dorë, derisa vendet nga rajonet e tjera të Evropës po përballen me probleme me konkurrencën dhe po dështojnë të mbrojnë kufijtë e tyre dhe masat e emigrantëve që janë shfaqur në to “, tha Orban, cituar nga TASR. “Prandaj, roli ynë është të krijojmë bashkëpunim midis rajoneve lindore dhe perëndimore, veriore dhe jugore të Evropës. Evropa Qendrore ka zhvilluar shumë veprime në këtë drejtim.

“Lidhur me presidencën hungareze, Pelegrini theksoi se si grupi i V4 ishte dëgjuar “i mirë dhe i zëshëm” në Evropë nën drejtimin e Orbanit. Ai tha se Sllovakia dëshiron të ndjekë dinamikën dhe efektivitetin e presidencës hungareze. Kur flasim për marrëdhënien Sllovake-Hungareze, e cila nuk ka qenë gjithmonë pa probleme, Orban tha se e sheh Sllovakinë si një partner pragmatik që nuk kërkon justifikime, por zgjidhje. Ai vlerësoi kujdesin e Sllovakisë për pakicën e saj në Hungari. Orban gjithashtu theksoi bashkëpunimin në migracion dhe falënderoi Sllovakinë për të kuptuar se Hungaria ka nevojë për ndihmë në mbrojtjen e vet kundër migrimit të paligjshëm. Pelegrini etiketonte marrëdhënien e ndërsjellë si pa probleme.