Një mijë mësues të rinj/ Vokshi: Punësimi nuk po bëhet sipas meritokracisë, përfitojnë militantët!

50

Ish-deputetja e PD-së, Albana Vokshi, e ka quajtur hap pas propozimit të PD, vendimin e qeverisë shqiptare për të punësuar një mijë mësues të rinj.

Vokshi thotë se ashtu si çdo vendim tjetër edhe ky mund të përdoret për punësime elektorale sepse portali i vënë në dispozicion nga qeveria vlen vetëm për propagadën e Ramës.

Ajo ka publikuar një formular të Fierit sipas të cilit nuk është punësuar personi i parë renditet në listë por “ai që renditet i 27, 28, 48 e kështu me rradhë”.

“Shtim 1000 mësuesish? Një hap i parë pas shumë javësh kërkesa të përditshme të PD. Por, si cdo vendim tjetër, edhe ky mund të përdoret thjesht për punësime elektorale të mësuesve militantë të Partisë sepse portali “Mësues për Shqipërinë” ka dështuar e vlen vetëm për propagandën e Ramës.

Rasti i punësimit të mësuesve në Fier, (shih fotot) e dëshmon kêtë. Nuk punësohet ai që renditet i pari në listë, por punësohet ai që renditet i 27, 28, 48 e kështu me rradhë…

Qeveria duhet të bëjë procedura pranimi transparente e ne bazë meritokracie.

Rama të mos paguajë për inceneratorët e tij e të Veliajt me milairda leke, por të sigurojë shkollat dhe mësim cilësor.

Për këtë nuk mjafton një masë gjysmake e marrë nën presionin e vazhdueshëm të PD, por duhet me urgjencë të alokojë fonde për:

Testimin serologjik dhe testimin periodik me tampon për të gjithë mësuesit në të gjithë vendin;

Sigurimi i kushteve higjeno – sanitare të domosdoshme për në kohë pandemie e në reapektim të protokollit të sigurisë

Sigurimi i mjeteve mbrojtëse falas për mësuesit e për nxënësit (maska, dezinfektantë).

Desinfektimi i shpeshtë, të cdo shkolle, sic edhe protokolli i sigurisë e kërkon.

Pagesë e plotë për cdo orë shtesë, si dhe shpërblim mujor për cdo muaj mësimdhenie në kohë pandemie.

Shëndeti dhe jeta e cdo nxënësi dhe e cdo mësuesi është e shenjtë!”, shkruan Vokshi.