Meta: Përfundimi i Rrugës së Arbrit, një e ardhme e ndritur për Bulqizën

354
Kryetari i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta mori pjesë në një takim elektoral në qytetin e Bulqizës së bashku me kandidatin e Aleancës për Shqipërinë Europiane për Bashkinë e Bulqizës, z. Melaim Damzi. Gjatë fjalës së mbajtur në këtë takim, Meta tha se vota juaj për doktor Melaimin është vota për të shëruar plagët që ende i dhembin Bulqizës, ndërsa shtoi se në 18 muajt fundit të gjithë e kanë ndjerë angazhimin e mazhorancës për të mbajtur premtimet përpara komunitetit të shkëlqyer të Bulqizës. 
“Ulja e moshës së pensionit për minatorët e Bulqizës në 55 vjeç dhe investimet që kanë nisur për t’i dhënë një perspektivë tjetër të paktën dhe për 30 vitet që vijnë industrisë së nxjerrjes së kromit janë një realitet.“Pa asnjë diskutim që ne do të fitojmë në 21 qershor, pa asnjë dyshim që vota juaj për doktor Melaimin është vota për të shëruar plagët që ende i dhembin Bulqizës. Ju e keni ndjerë në 18 muaj angazhimin tonë, angazhimin e qeverisë Rama, të kësaj mazhorance për të mbajtur premtimet përpara komunitetit të shkëlqyer të Bulqizës. Tashmë ulja e moshës së pensionit për minatorët e Bulqizës, dhe jo vetëm, në 55 vjeç nuk është një premtim, por është një realizim konkret. Tashmë investimet që kanë nisur për t’i dhënë njëperspektivë tjetër të paktën dhe për 30 vitet që vijnë industrisë së nxjerrjes së kromit janë një realitet, nuk janë një premtim. Ne kemi treguar se nuk bëjmë rrugë dhe nuk hapim rrugë thjeshtë për fushata elektorale dhe nuk i lëmë rrugët, rrugëve. Në vjeshtë fillon dhe do të përfundojë Rruga e Arbrit, ajo që do ta lidhë Bulqizën me Tiranën për 40 minuta në mënyrën më komode, duke i dhënë fund izolimit historik të gjithë kësaj treve të jashtëzakonshme”, tha Meta.
Lideri i LSI-së ftoi të gjithë banorët e Bulqizës, të Dibrës dhe të gjithë Shqipërisë, të mos e humbin rastin për të marrë pjesë në zgjedhjet lokale të 21 qershorit, sepse këto nuk janë zgjedhje lokale të zakonshme që bëhen thjeshtë një herë në 4 vjet. Sipas z. Meta, në zgjedhjet e 21 qershorit populli shqiptar do t’i japë fund një keqorganizimi administrativ dhe territorial prej 25 vitesh që luajti një rol bllokues për progresin dhe për zhvillimin dhe do të hapi një epokë të re 61 bashkive të reja.Duke folur për rëndësinë e reformës administrative-territoriale, Kryetari i LSI-së nënvizoi se përmes bashkisë së re do të vihen në rrugën e zgjidhjes shumë probleme të cilat deri tani për shkak të fragmetarizimit ishte e pamundur të menaxhoheshin dhe ishte e pamundur t’i kërkohej llogari drejtuesve të pushtetit vendor. Z. meta vlerësoi kandidatin e ASHE-së, Melaim Damzi dhe shprehur bindjen se ai do të jetë një administrator i jashtëzakonshëm i Bashkisë së re të madhe të Bulqizës. 
“Dhe kjo është një reformë shumë e rëndësishme edhe për të ardhmen e Bulqizës sepse do të kemi një bashki të re të Bulqizës, një bashki shumë herëmë të madhe, shumë herë më të fuqishme ku më në fund do të vihen në rrugën e zgjidhjes shumë probleme të cilat deri tani për shkak të fragmetarizimit ishte e pamundur të menaxhohej dhe ishte e pamundur t’i kërkohej llogari drejtuesve të pushtetit vendor. Ndaj votoni në 21 qershor, t’i thoni po reformës administrative territoriale, t’i thoni po zgjidhjes së problemeve të komunitetit tuaj dhe kudo anembanë në çdo bashki të vendit. T’i thoni po këtu në Bulqizë doktor Melaimit, sepse ai është një intelektual i shqyer, është një mjek mjaft human dhe mjaft i ndjeshëm që e ka treguar veten e tij duke i shërbyer të gjithëve pa asnjë dallim për gati 20 vite dhe jam i bindur që do të jetë një administrator i jashtëzakonshëm i Bashkisë së re të madhe të Bulqizës”, tha Meta.
Sigal