Meta intervistë për median amerikane, ka një mesazhi për Biden: Mos harroni Shqipërinë dhe Ballkanin! Rusia kërkon të minojë vlerat dhe themelet evropiane në rajon

24
Sigal

Në një intervistë ekskluzive me Fox News Digital, Meta tha se Ballkani “po vuan nga status quo” dhe se aktorë të jashtëm si Rusia janë përpjekur të pengojnë integrimin e rajonit në BE dhe anëtarësimin në NATO.

TIRANË- Ish-presidenti i Shqipërisë, Ilir Meta ka thënë një mesazh të qartë për presidentin amerian, Joe Biden duke i kërkuar të mos harrojë Shqipërinë dhe Ballkanin Perëndimor. Meta në fjalën e tij ka shprehur shqetësimin se Shtetet e Bashkuara po harrojnë një nga aleatët e tyre më të rëndësishëm evropianë dhe NATO.  Në një intervistë ekskluzive me Fox News Digital, Meta tha se Ballkani “po vuan nga status quo” dhe se aktorë të jashtëm si Rusia janë përpjekur të pengojnë integrimin e rajonit në BE dhe anëtarësimin në NATO.