McAllister fshikullon qeverinë dhe opozitën

278
Sigal

David McAllister, kryetari i Komitetit të Jashtëm në Parlamentin Evropian, i bëri thirrje politikanëve shqiptarë të bashkojnë për të cuar përpara drejt BE-së, vendin. Ai u tregua i ashpër si me qeverinë dhe me opozitën.

“Të gjithë forcat politike të lënë mbrapa metodat e bulldozerëve dhe të bojkotit dhe të fokusohen në cuarjen përpara të vendit në rrugën e integrimit evropian”, tha ai në senacën plenare të Parlamentit Evropian, më 22 qershor.

Ai theksoi rëndësinë e aritjes së reformës zgjedhore dhe zbatimi i saj i plotë është një nga kushtet kryesore për arritjen e negociatave.

“Hapat e tjerë të rëndësishmë përfshijnë funksionim e Gjykatës së Lartë dhe Kushtetuese”, shtoi McAllister.