Martin Henze, këshilltari i CDU/ Zoti Varhelui, ccfarë progresi ka Shqipëria? Pse Rilindja refuzoi kërkesat e Venecias për Kodin Zgjedhor ?

73
Sigal

 

Komisioneri i BE për Zgjerimin, Oliver Varhelyi, nëpërmjet një postimi në twitter, ka përgëzuar Olta Xhaçkën për emërimin e saj në postin e Ministres së Jashtme të Shqipërisë. Ndërkohë, Martin Henze, këshilltari i CDU-së, replikon me Komisionerin e BE-së për Zgjerimin, Oliver Varhelyi, duke i kujtuar se ne (BE) presim një zbatim 1 me 1 të 11 kërkesave të Komisionit të Venecias për ligjin zgjedhor, në Shqipëri. Autokracia Rama me sa duket refuzon të zbatojë këtë kërkesë dhe në 9 javë ka zgjedhje. Reagimi i Martin Henze, këshilltari i CDU: “Ambasador, ne presim një zbatim 1 me 1 të 11 kërkesave të Komisionit të Venecias për ligjin zgjedhor, në Shqipëri. Autokracia Rama me sa duket refuzon të zbatojë këtë kërkesë dhe në 9 javë ka zgjedhje, nuk funksionon gjykata supreme dhe paditë flasin për progres? Kjo është e papranueshme.”