Krei i PD-së, Lulzim Basha tek teatri për marrëveshjen më artistët

444
Sigal

Ashtu siç ishte parlajmëruar kreu demokrat Lulzim Basha ka shkuar në godinën e teatrit për të firmosur marrëveshjen me artistët që protstojnë në mbrojtje të godinës së teatrit.

Sapo ka nisur mbledhja mes Aleancës për Mbrojtjen e Teatrit dhe kreut të opozitës Lulzim Bashan ë të cilën pritet të nënshkruhet marrëveshja e bashkëpunimit për mbojtjen e Teatrit nga shembja e tij.

Në këtë marrëveshje parashikohet miratimi i posacëm për realizimin e një procedure të re për rikonstruksionin e Teatrit.

Vendosmërinë për të kontribuar në ndërtimin en jë shteti të së drejtës.

Fillimi I betejës për mbrojtjen e kompleksit kulturor të Teatrit Kombëtar dhe atij Eksperimentl.

PD angazhohet për përkrahjen e artiostëve dhe mbrojtjen e shembjes së paligjshme të Teatrit dhe duke asistuar politikisht dhe ligjërisht me çdo çmim

Do të shqfuqizojë sapo të vijë në pushtet Ligjin 37 viti 2018 për uzurpimin e hapësirës publike të Teatrit

Robert Budina tha më herët se nëse vjen policia, kemi të bëjmë me diçka politike, dhe ka rdhur momenti sipas tij për një lëvizje politike.