Këshillat e Bashkive, në rang kombëtar, 400 mijë vota për PS-LSI, PD merr 170 mijë

394
Sigal

Me procesin e numërimit të votave për kandidatë thuajse në fund, tashmë vëmendja zhvendoset tek vota partiake, e cila do të përcaktojë edhe përbërjen e këshillave bashkiakë në 61 njësitë e reja vendore. Nga të dhënat e përpunuara nga Komisioni Qendror i Zgjedhjeve deri në orën 08:00, rezulton se në 3257 qendra votimi, nga 5301 në total, Partia Socialiste kryeson ka kaluar 250 mijë votat.

Partia Demokratike, e cila në kutitë e para të hapura për kryebashkiakë ishte kokë më kokë me LSI-në, ka konsoliduar vendin e dytë me 174 mijë vota, ndjekur nga LSI me 150 mijë vota. Partia e katërt është PDIU, e cila deri më tani ka siguruar 37 mijë vota, 7 mijë më shumë se Partia Republikane, që ka marrë 30 mijë vota.


Keshillat bashkiake, PS forcë e parë, PD e dytë dhe LSI forcë e tretë
Në rang kombëtar deri në këto momente janë numëruar 1869 kuti nga 5300 në total për këshilla bashkiakë.
Nga numërimi kryeson e Partia Socialiste me 137,467 vota ose 26.1 % duke u renditur edhe forca e parë politike. LSI forcë e tretë politike me 87.373 vota ose 16.58%
Ndërsa PD ka marrë 93 838 vota ose 17.82%, duke u renditur edhe forca e dytë në zgjdhjet e 21 qershorit.
Përfundoi numërimi pë këshillat Bashkiak në Bashkinë Tepelenë
PS 2009 vota
LSI 1780 vota 
Pd 801 vota
Në Bashkinë Memaliaj janë numëruar 11/34 
LSI 884 vota 
PS 654 vota 
PD 373 vota 
Mbaroi numërimi në Bashkinë Dropull 
LSI 2392 vota
PBDNJ 940 vota 
PD 780 vota 
PS 700 vota 
Në Bashkinë e Patosit 
PS 2237
LSI 1677
PD 944
Gjate numerimit te votave
Votat e para të numëruara për këshillat bashkiakë flasin për rezultate suprizë për të gjitha forcat politike. Megjithëse janë numëruar vetëm pak kuti, bie në sy fakti që Partia Demokratike është forcë e katërt në Delvinë. Në këtë qytet ku kandidati ishte i LSI-së kjo parti ka marrë shumicën e këshillit, PS është renditur e dyta, PDIU e treta dhe PD e katërta. Rezultat të keq PD si forcë politike ka marrë edhe në Skrapar dhe Poliçan ku është renditur e treta. Në Skrapar LSI ka dalë forcë e parë politike. Supriza më e madhe e LSI-së është në Klos ku ka dalë forcë e parë, PD e dyta dhe PS e treta.
Votat për Këshillat Bashkiakë
Has 26/32 kuti
APPD 2.569 vota
ASHE 3.774 vota
Kukës 10/88 kuti
APPD – 772
ASHE – 1.345
Tropojë 36/50 kuti
APPD 3.469 vota
ASHE 4.752 vota
Kurbin 34/76 kuti
APPD 1.267 vota
ASHE 5.059 vota
Lezhë 14/121 kuti
APPD- 1.575
ASHE- 2250
Mirëditë 56/63 kuti
APPD 2.578 vota
ASHE 8.189 vota
Fushë Arrëz 0/17 kuti
APPD-
ASHE-
Malësi e Madhe 0/79 kuti
APPD –
ASHE-
Pukë 5/25 kuti
APPD- 117
ASHE- 669
Shkodër 9/245 kuti
APPD- 1233
ASHE- 938
Vau i Dejës 18/52 kuti
APPD 2.734 vota
ASHE 2.655 vota
Kamëz 0/120 kuti
APPD-
ASHE-
Kavajë 0/86 kuti
APPD-
ASHE-
Rrogozhinë 19/55 kuti
APPD 1.525 vota
ASHE 3.010 vota
Tiranë 204/864 kuti
APPD 21.861 vota
ASHE 47.041 vota
Vorë 0/42 kuti
APPD-
ASHE-
Delvinë 24 /24
APPD 1801
ASHE 4506
Finiq 34/54 kuti
APPD- 379 vota
ASHE 2.078 vota
MEGA 1.556 vota
Himarë 13/38 kuti
APPD- 351 vota
ASHE- 1.769 vota
PBDNJ- 79 vota
Konispol 17/17 kuti
APPD 1.966 vota
ASHE 2.986 vota
Sarandë 12/50 kuti
APPD 1.032 vota
ASHE 2.065 vota
Selenicë 47/47 kuti
APPD 4.252 vota
ASHE 6.591 vota
Vlorë 111/213 kuti
APPD 7.300 vota
ASHE 18.456 vota
Berat 0/124 kuti
APPD-
ASHE-
Kucovë 21/69 kuti
APPD 1.495 vota
ASHE 3.509 vota
Polican 26/26 kuti
APPD 841
ASHE 5445
Skrapar 34/34 kuti
APPD 1155 vota
ASHE 6688 vota
Ura Vajgurore 40/50 kuti
APPD 3.833 vota
ASHE 8.167 vota
Bulqizë 9/57 kuti
APPD 553 vota
ASHE 1.537 vota
Dibër 16/123 kuti
APPD- 1754
ASHE- 1141
Klos 32/32 kuti
APPD 3629 vota
ASHE 5213 vota
Mat 22/53 kuti
APPD 2.632 vota
ASHE 4.444 vota
Durrës 16/310 kuti
APPD 1.465 vota
ASHE 3.857 vota
Krujë 0/88 kuti
APPD-
ASHE-
Shijak 15/53 kuti
APPD 1.459 vota
ASHE 2.616 vota
Belsh 25/38 kuti
APPD 2.781 vota
ASHE 5.115 vota
Cerrik 47/56 kuti
APPD 4.200 vota
ASHE 8.696 vota
Elbasan 79/232 kuti
APPD 7.832 vota
ASHE 15.936 vota
Gramsh 20/64 kuti
APPD 1.394 vota
ASHE 4.330 vota
Librazhd 14/61 kuti
APPD 903 vota
ASHE 3.889 vota
Peqin 35/53 kuti
APPD 2.112 vota
ASHE 6.520 vota
PRRENJAS 9/40 kuti
APPD 1006 vota
ASHE 2308 vota
Divjakë 2/68 kuti
APPD 306 vota
ASHE 273 vota
Fier 52/219 kuti
APPD 4.345 vota
ASHE 10.904 vota
Lushnje 24/160 kuti
APPD 2.085 vota
ASHE 4.598 vota
Mallakastër 23/56 kuti
APPD 1.920 vota
ASHE 5.009 vota
Patos 22/48 kuti
APPD 1.128 vota
ASHE 5.060 vota
Roskovec 10/34 kuti
APPD 1.357 vota
ASHE 2.652 vota
Dropull 40/40 kuti
APPD 931 vota
ASHE 3.613 vota
MEGA 403 vota
PBDNJ 1.024 vota
Gjirokastër 18/69 kuti
APPD 1.637 vota
ASHE 3.739 vota
Këlcyrë 6/22 kuti
APPD 390 vota
ASHE 634 vota
Libohovë 12/12 kuti
APPD 1271 vota
ASHE 1771 vota
Memaliaj 11/34 kuti
APPD 542 vota
ASHE 2.395 vota
Përmet 15/29 kuti
APPD 1.183 vota
ASHE 3.444 vota
Tepelenë 29/29 kuti
APPD 1.887 vota
ASHE 5.284 vota
Devoll 12/53 kuti
APPD 1.221 vota
ASHE 2.653 vota
Kolonjë 36/36 kuti
APPD 2378 vota
ASHE 5802 vota
Korcë 132/164 kuti
APPD 10.158 vota
ASHE 22.850 vota
Maliq 48/82 kuti
APPD 4.895 vota
ASHE 8.190 vota
Pogradec 22/117 kuti
APPD 2.802 vota
ASHE 4.315 vota
Pustec 8/8 kuti
APPD 516 vota
ASHE 2041 vota<