Hysen Osmanaj: PS-ja fitoi në 25 prill, duke blerë votat në bashkëpunim me bandat kriminale

326
Sigal

/Gazeta TELEGRAF

-Mbyllja e dosjeve 339 dhe 184, në të cilat kishte prova të pakontestuara të krimit zgjedhor, është shërbimi më i keq që u bëhet zgjedhjeve të lira dhe demokratike në vendin tone, nga drejtësia shqiptare, por dhe mosprononcimi publik i Kryeministrit për dënimin e krimit zgjedhor është inkurajim i drejtpërdrejtë i këtyre elementëve kriminalë në politikë dhe në administratën publike për të vazhduar të përdorin krimet zgjedhore për të arritur fitoren e zgjedhjeve, nuk mund të lë pa faj dhe ndrëkombëtarët, të cilët me sa duket, bënë një sy “qorr” dhe një vesh “shurdh” për këto dënime dhe administrimin procesit zgjedhor. Për rrjedhojë, edhe në zgjedhjet e 25 prillit krimi zgjedhor e rriti zullumin e qeveritarëve të niveleve të ndryshme, administratës publike, subjekte të ndryshme të botës së krimit deri dhe tek Policia e Shtetit dhe padiskutim që do shpërblehen. Shitlerja e votave, intimidimi i zgjedhësve, përdorimi i aseteve publike, përdorimi i botës së krimit ishin deri diku legale, të cilat u vunë re nga vëzhguesit vendas dhe të huaj. Veprime të tilla të krimit zgjedhor, kanë lëkundur në maksimum bindjen e elektoratit se në Shqipëri, mund të bëhen zgjedhje të lira, të drejta dhe transparente nga qeveria socialiste.

– Shitblerjen e votës për zgjedhjet e 25 prillit e kanë konstatuar vëzhguesit e OSBE/ODIHR, të Këshillit të Evropës, të Trupit Diplomatik dhe ata vendorë, por unë mendoj se dhe këto organizma, nuk mund të shfaqësohen vetëm me konstatim, deformimi zgjedhor filloi dhe u vulos që me ndryshimet e ligjit zgjedhor në mënyrë të njëanshme jashtë tryezës politike, tryezë e cila u monitorua dhe u bekua nga ndërkombëtarët, duke e cilësuar si një arritje të madhe të politikës. As më shumë se një javë, parlameti njëpartiak me pseuodeputetë opozitarë, bëri ndryshime kushtetuese duke e hedhur në erë dhe ndryshoi Ligjin Zgjedhor në mënyrë të njëanshme, gjë e cila i mundësoi PS-së të fitojë zgjedhjet në tavolinë. Kjo i dha forcë dhe imunitet krimeve të tjera zgjedhore.