Elmaz Sherifi: “U dorzua. Ra fasad parlamenti”!

371

E titulloj kete status per ata qe nuk e kuptojne aspak politiken, duke mendur se jane politikane. Dje, te Pallati qe ndertoi Enveri, ne nje tavoline shume te vogel, te rrumbullakte e mjedis te erret, ishin ulur anetaret e “Keshilli Politik” ! Ceshte ky institucion befasues, kush e miratoi dhe iu dha kompetence te eleminoj Komisionin Zgjedhor te Zgjedhjeve ? Parlamenti nuk ka marre asnje vendim. Kush e detyroi te heshte dhe ia mori kompetencat e rrezoi vendimet, qe aq triumfalisht i propogandonte ? Cila ishte ajo force madhore qe i dha ultimatumin te miratoj pa ndryshim projektin qe do i jap “Keshilli Politik’ ? Tani eshte e qarte. Rama u dorzua. Me kete qe po ndodh, po merr fund “Parlamenti i sajuar”/ Parlamenti Fasad, dhe Shqiperia futeti ne nje situate te re politike. Rrofte trojka SHBA,Gjermani dhe Angli, qe i detyruan “diletantet politik” te ulen ne tryezen e Keshillit Politik, per te hartuar programin e ndryshimeve ne Kodin Zgjedhor, me data te caktuara. Tani duhet plotesuar edhe kushtete e tjera te Bundestagut si premise themelore per hapjen e negociatave ne Maj. Keshtu fiton Shqiperia dhe eshte perdhosur kjo klase politike amatore qe ka demtuar rende interesat e shqiptareve. Vendimet SPAK kunder politikaneve te korruptuar do krijojne edhe premisa positive per zgjidhje te lira e te parakoheshme parlamentare, pasi po bie parlamenti i sajuar/parlamenti fasad !